recenze-dorama

Hon na korejskou legendu (část 1)

8. července 2011 v 15:07 | Layla
Přišla řada na další průzkumový článek. Průzkumový proto, že je to několik recenzí a postřehů v jednom. Pro ty z vás, co netuší, o čem mluvím, doporučím si jenom přečíst článek o Alence v říši divů, který jsem psala v podobném duchu. Osobně se mi tenhle způsob víc líbí. Tolik nových příběhů, krásných kreseb a rozhodně vím, o čem psát. Nevýhodou je ale čas. Toho se nedostává a k tomuto tématu je navíc málo informativních zdrojů. S tím si snad nějak poradíme.

Abych tedy uspokojila případné zvědavce, v případě nálezu podstatných informací bude tento článek pokračovat. Nejdříve se však podívejme na počátek mé nové posedlosti. Čím to všechno začalo? Zdá se to téměř až ostudné, ale na počátku bylo dorama. Berme to tedy jako takovou recenzi a průzkum v jednom(měla bych k tomu pořídit speciální rubriku). A to dorama se jmenovalo Hong Gil Dong. Samotný název mnoho nenapoví, proto musíme mnohem hlouběji.
(perex->čtěte dál celý článek)

Atashinchi no Danshi - recenze

20. března 2010 v 19:03 | Layla
Atashinchi no Danshi
Romantických slátanin už bylo dost. Někdo by konečně měl začít s něčím vážným. Být bez domova je velmi vážný problém. Ale trocha vtipu nikdy nezaškodí, že? Za úsměvem paní štěstěny nikdy není pouze štěstí a vše může být horší, než se zdá. A proč že jsem se na tohle vlastně dívala? No odpověď je jednoduchá: Viděla jsem reklamu, která se mi líbila. A věřte mi, nelituju toho, už protože je tohle jedno těch povinných dorama, které musíte vidět.
Celá rodina pohromadě, tak to má být, ne?

Jo a čokoláda je má. Přesně tak, jsem buď nezřízeně mlsná, nebo blbá. Ne, mě opravdu došlo ,že to Tenny říká jen tak, aby jsem konečně něco napsala. Ale mě to nevadí. Já bych něco napsala i bez toho, ale takhle za to budu mít čokoládu. Klidně bych se s váma rozdělila, ale neumím to viruálně. Tak si jí aspoň představte.
To ale neznamená, že už nic nebudu nějakou dobu psát. Ne. Navíc chytám nový elán do věcí, takže to je dobré znamení. Ale zítra teda ode mě nic nečekejte, jdu slavit a flámovat...k babičce. Oslava několika svátku a narozenin a já tam budu celou dobu jenom sedět a nic nedělat. Nuuuuuda. Snad to přežiju. Počkat, pokud si vzpomínám, babička má jednu zajímavou knížku o Japonsku...Tak to určitě přežiju. Jo, jo, přejdeme k recenzi.
(perex)

You're Beautiful - recenze

19. března 2010 v 18:09 | Layla

Chachá. Ještě před několika týdny bylo tohle dorama na prvním místě mezi nejsledovanějšími, takže se nedivte, že jsem si ho nenechala ujít. Sice mě nejdříve odrazoval ten hlavní obrázek(nahoře), ale překonala jsem se. Nakonec se mi to líbilo natolik, že si to asi stáhnu(a já stahuju jen málo věcí) a vnutím to sestře(ještě míň věcí). Navíc to vystřídalo mé nejoblíbenější korejské dorama a to už něco znamená(aspoň pro mě). Dámy a pánové, představuji vám jedinečné, romantické, megalomansky vtipné dorama You're Beautiful. Ano, název a obrázek je sice kýčovitý, ale pokud to překonáte, zjistíte, že to stálo za to.
A.N.JELL jaké to podivné jméno.
A ještě menší vložka: Vsadila jsem se s Tenny o čokoládu, že se do konce týdne nedonutím napsat dva jakékoli dříve nerozepsané články o více jak 350 slovech a nesmí to být výkec. No...Mám pocit, že polovinu už mám v kapse. Teď jen doufat, že se nerozteče, protože mám na ni strašnou chuť.
(perex)

Coffee Prince - recenze

7. března 2010 v 19:40 | Layla
Jste- li trpěliví a toleratní, mám tu pro vás další nabídku, co by jste mohli shlédnout. A pokud ne, můžete to aspoň zkusit. Za to nic nedáte, jen se budete nad tímto dílkem trochu rozčilovat, a pak už se nebudete moci odtrhnout, protože budete chtít vědět, jak to dopadne. A pak se po shlédnutí ohlídnete a řeknete si, jako já, co vás na tom vlastně tak bavilo. Já osobně si nemůžu vzpomenout, ale vím, že to byl určitě dobrý důvod. Nebo ne?
(perex a pod ním konečně něco i ode mě)

Ghost Friends - recenze

7. února 2010 v 16:00 | Layla
Ghost Friends je dorama snad pro každého s aspoň trochu romantickou duší, smyslem pro humor, ale hlavně pro ty, kteří se rádi napnou. Pokud máte tyhle všechny vlastnosti, čtěte dál. Dřívě jsem si sama říkala, že to asi bude blbost, ale svou milostí a hezkým příběhem si i mě tohle dorama získalo a právem. Ani si nedokážete představit, jak jsem trpěla, když v prostředku seriálu byl jen jeden hostující web a zrovna Veoh, který není pro Českou Republiku. Tak dlouho jsem všude hledala a až teď jsem mohla konečně dokoukat, co jsem na podzim začala. Ale stálo to za to, dokonce i člověka jako mě dokázal konec překvapit. Ale nebudeme uhýbat od tématu a přejděme k recenzi.
(perex)

My Boss, My Hero - konečně recenze

24. ledna 2010 v 15:13 | Layla
Jsou dorama, která vidět nemusíte, musíte, měli by jste a můžete. Ale i toto odpovídá jistým kritériím podle vaší osobnosti, že? No a o těch, která musíte, se většinou brzy dozvíte. Co se týče My Boss, My Hero, tak, i když o něm zase tolik zmínek není, už kvůli svému vlastnímu uspokojení ho vidět musíte. Kdyby jste tak neučinili, věřte mi, že by jste byli ochuzeni o dost velkou část své celoživotní dávky smíchu.
(perex)

Boys before flowers - asi recenze

17. ledna 2010 v 16:53 | Layla
P.s.:Obrázky snad někdy budou.
(perex)

It started with a kiss - recenze

10. ledna 2010 v 18:50 | Layla
Yuan Xiang Xing je obyčejná naivní, hloupá a velmi nadšenecká (celá já:p) a nepokouší se to ani nijak moc skrývat. A tak jednoho dne brzy ráno před celou školou předá svůj milostný dopis nejpopulárnějšímu klukovi školy. Takže ano, tohle asi nebude nic pro Tenny, jelikož hlavní hrdinka je tak trochu blbka a začíná to zrovna tímhle...Ale ne, nepřestávejte číst, pointa bude brzy.

Nobuta wo Produce - recenze

21. prosince 2009 v 20:07 | Layla
Dorama z roku 2005
Celkem 10 epizod
Hrají:
Horikita Maki - Kotani Nobuko
Kamenashi Kazuya - Kiritani Shuji
Yamashita Tomohisa - Kusano Akira

(perex)

 
 

Reklama